10 december - Kerstconcert

Op 10 december werd in de Ceciliakerk te Veldhoven een concert in kerstsfeer verzorgd door het Veldhovens Mannenkoor en Die Edelweisskapelle uit Bergeijk. Het betrof  een benefietconcert met de Voedselbank (Veldhoven) als goede doel.

Het publiek moest een flink pak sneeuw trotseren om dit concert bij te wonen maar had er dit gezien de opkomst graag voor over.

Het Veldhovens Mannenkoor zong mooie gevoelige Kerstliederen in diverse talen maar ook en aantal sfeerliedjes uit o.a. de musical Wicked en Memory from the Cats van Andrew Lloyd Webber.
Het programma werd afgewisseld met Egeländer- en Böhmische muziek van de Blaaskapel Die Edelweiskapelle uit Bergeijk die belangeloos meespeelden voor het goede doel.

In de pauze was er koffie, gluhwein en een broodje.

Na afloop werd een collecte gehouden voor de Voedselbank Veldhoven.

10 september - Parklife Gent

Op zondag 10 september deden wij mee aan Parklife 2017 in Gent.

Aan de rand van Gent, midden in de natuur en doordrongen van prachtige muziek, waar relaxen en ontdekken centraal staan: daar werd het gratis outdoorfestival Parklife gehouden! Families, foodies en friends vulden voor de derde keer het groene Parkbos. Hemelse klanken zuiverden er de lucht, en ondanks enige dreiging bleef het weer droog en konden we drie keer de wolken van de hemel zingen.

www.parklife.gent

Het Veldhovens Mannenkoor onder leiding van  dirigente Nadia Loenders bracht een buitengewoon boeket aan a capella koormuziek ten gehore: Byzantijnse gezangen, barok werk van Händel, aangrijpende liederen van Schubert en Mendelssohn en enkele heerlijke gospelsongs.

24 september - Cult en Tumult

Op zondag 24 september verzorgden wij in de Muziekschool in Veldhoven een spetterend optreden in het kader van Cult en Tumult. We zongen - onder andere - melodieën uit verschillende bekende musicals.

Het enthousiaste publiek in de volle zaal van de Muziekschool zong uit volle borst mee toen wij ons optreden besloten met "Always look at the bright side of life".

27 juni 2017 - Openbare repetitie

Op 27 juni verzorgden wij onder het motto “met de billen bloot” een open repetitie in de muziekschool.

11 juni 2017 - Optreden in de Hofkerk in Bergeijk

Samen met Tannie van Loon verzorgden we op 11 juni een concert in de regio.

25 maart 2017 - Musical Highlights

Op 25 maart gaven wij voor het eerst onze jaarlijkse uitvoering in het voorjaar in plaats van in het najaar. Zoals de titel al aangeeft zongen we mooie, ontroerende en vrolijke hits uit bekende musicals. Voor de gelegenheid waren we uitgebreid met het projectkoor “Voice for men” en de Koninklijke Harmonie Lentekrans uit Linne.

15 februari 2017 Voice for men

(Uit de lokale pers dit mooie artikel over het projectkoor Voice for men en ons concert van 25 maart 2017

€572 gedoneerd aan stichting Make a Memory

U leest het goed, er is maar liefst €572 aan stichting Make a Memory gedoneerd door accordeonvereniging De Lustige Klanken en het Veldhovens Mannenkoor. Op uitnodiging van het Veldhovens Mannenkoor speelden De Lustige Klanken tijdens het kerstgezang op 18 december jl in Veldhoven. De enige voorwaarde die het Mannenkoor stelde, is dat de opbrengst van de donaties en de verkoop van koek en zopie naar een goed doel gaat. Dit goede doel mocht door de accordeonvereniging bepaald worden. Zij kozen voor stichting Make a Memory dat in Westerhoven is gevestigd, maar dat door het hele land actief is. Stichting Memory fotografeert op verzoek van ouders ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken zwangerschap tot en met 17 jaar. Deze foto’s worden belangeloos gemaakt door fotografen in het hele land en biedt de ouders troost en een blijvende herinnering aan hun kind.

Op 15 februari werd het bedrag door het Veldhovens Mannenkoor en de accordeonvereniging de Lustige Klanken officieel overgedragen aan stichting Make a Memory. De stichting was zichtbaar blij met de donatie. Zowel het koor als de accordeonvereniging zijn verheugd te hebben kunnen bijdragen in het doel dat de stichting nastreeft en hopen dat de stichting hun werk nog vele jaren kan voortzetten