Zangfestival "Hollandse pot"

Op zondag 30 oktober 2011 namen wij deel aan het zangfestival "Hollandse pot" georganiseerd ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Sheliak.

Het was een zeer gelaagd evenement, waarbij wij als Veldhovens Mannenkoor de eerste prijs in de wacht sleepten.

Vocal Proms Veldhoven

De concertproductie van 2011 stond in het teken van het spanningsveld tussen man en vrouw. Naast het Veldhovens mannenkoor traden op het Belgische vrouwenkoor F:e-m@il en het Vrouwen Vocaal Ensemble Sirena uit Eindhoven. Het geheel stond onder de inspirerende leiding van Nadia Loenders. De pianobegeleiding werd verzorgd door Valentijn Elsen.

Uit de reacties konden we concluderen dat het publiek in de uitverkochte Schalm en het eveneens uitverkochte Casino te Beringen (B) dit concert inderdaad niet had willen missen.

Een promsconcert heeft als eigenschap dat vele muziekgenres, als klassiek, jazz, soul, pop, musical en zo meer in het concert vertegenwoordigd zijn, zodat voor elk wat wils te genieten valt. In dit concert waren dan ook werken opgenomen uit de Carmina Burana van Carl Orff, Hebreeuwse liefdesliederen van Whitacre, 2 werken van Vaughan Williams en ook werken van o.a. Queen, Piazolla, J. Rutter, W.A. Mozart, Elgar, Handel, Mendelssohn, R. Rodgers, G. Summer, B.E. King, J. Fogerty.

Enkele werken werden a capella gezongen, maar de meeste werden ook ondersteund door de begeleiding van wisselende instrumenten als piano,slagwerk, saxofoon, violen en bas.

 foto's

International Choir Festival Berlin 2011

Op 30 april namen wij deel aan het "International Choir Festival Berlin 2011". Onze dirigent, Nadia Loenders, kreeg hiervoor een welverdiende prijs voor "Best conductor".

 

Natuurlijk maakten we van de gelegenheid gebruik om veel te zingen, zoals hier onder de Brandenburger Tor (ohne Sondergenehmigung).

 meer foto's

Vlinderen

Op vrijdag 11 februari was het dan eindelijk zover: de uitvoering van het uitgestelde jubileumconcert "Vlinderen" vond plaats in een goed gevuld theather "De Schalm" in Veldhoven. Het was met recht het hoogtepunt van ons jubileumjaar.

"Vlinderen" is een koorwerk over een actueel onderwerp: de intermenselijke contacten in onze samenleving. Op verzoek van het koor was de tekst geschreven door Wilbert Friederichs waarbij Jetse Bremer de muziek gecomponeerde.

De alt-soliste Laureen Peskens vervulde op een geweldige wijze de rol van "verteller". De instrumentale begeleiding werd verzorgd door Davy Geuns (sax), Dave Woesterborgs (trompet), Frank Welkenhuyzen (trombone, Eddy Verstappen (contrabas) en Valentijn Elsen (vleugel).

 Moniek zorgde natuurlijk weer voor mooie foto's.