24 februari - concertproductie "The Bridge"

 Foto's 1 

 Foto's 2

ÉÉN van Veldhoven voor het Veldhovens Mannenkoor


ÉÉN van Veldhoven voor het Veldhovens Mannenkoor

(Artikel in het Eindhovens Dagblad - Ad Adriaans 24-02-18, 22:19)


VELDHOVEN - Het Veldhovens Mannenkoor heeft zaterdagavond 24 februari de Eén van Veldhoven ontvangen. 

De uitreiking vond plaats tijdens het jaarconcert ‘The Bridge – Dreaming of Peace’ dat het Veldhovens Mannenkoor gaf in theater De Schalm, samen met vocaal ensemble F:E-m@il en enkele jonge muzikanten. Namens het koor namen dirigente Nadia Loenders en voorzitter Huub Verhagen de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Mariënne van Dongen.

 
Het Veldhovens Mannenkoor ontvangt de ÉÉN voor al hun hulp aan de Alexanderband, een orkest dat bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. Zo helpen ze met het vervoer van de bandleden en hun muziekinstrumenten naar de locaties waar ze optreden en helpt één van de leden van het Veldhovens Mannenkoor bij de repetities van de Alexanderband als dirigent. En wanneer het Mannenkoor zelf optreedt, dan gaat de opbrengst naar de Alexanderband. Op deze manier is het Veldhovens Mannenkoor van onschatbare waarde voor de Alexanderband. De ÉÉN werd namens GGzE De Boei overhandigd door de heer Verheggen. 


ÉÉN van Veldhoven is een project dat is opgezet door gemeente Veldhoven in samenwerking met Cordaad Welzijn, Kringloop De Kempen, SWOVE, De Nieuwe Band, Severinus. Zij zetten projecten, organisaties en mensen die iets extra’s doen voor kwetsbare mensen, in het zonnetje door ze de waarderingsprijs ‘ÉÉN van Veldhoven’ uit te reiken.