De opbrengst van het kerstconcert bedroeg € 572,-

programma kerstgezang 3

Helden en Legenden

Onder deze titel gaf het Veldhovens Mannen Koor op 8 oktober j.l. haar jaarconcert in de Schalm.

Het koor onder leiding van Nadia Loenders met aan de piano Tannie van Loon bracht een grote verscheidenheid aan liederen ten gehore van bekende muziekhelden: o.a. een potpourri van de Beatles, en fragmenten van verschillende musicals van o.m. Bernstein en Il Divo.

Het programma van het VMK werd afgewisseld met solo’s van talenten van de Veldhovense Muziekschool, die in ruil voor extra les, medewerking verlenen aan concerten voor een groot publiek. Het Veldhovens Mannenkoor gaf hen hiervoor de gelegenheid. Binnen dit kader verleenden 2 fluitspelers en 5 cellisten hun medewerking. Caroline Chamboné zong ter afwisseling enkele solo-stukken. Daarnaast traden alle solisten ook op als begeleiding van VMK.

Voorafgaande aan het concert speelden enkele accordeonisten van “De Lustige Klanken” uit Bergeijk – t Loo  verschillende melodieën van hun helden.

Binden en verbinden, een concert als reis door de tijd

Op zondag 11 september gaf Veldhovens Mannenkoor (met samenwerkende groepen) een concert in het Evoluon te Eindhoven.

Binden en verbinden was een fascinerende voorstelling waarbij zang, dans en slagwerk gezamenlijk én apart een goed beeld gaven van muziekstijlen en -vormen door de tijd heen. Er was echt van alles te beleven. Klassieke zang, slagwerk, dans, klassieke pop, hedendaagse pop met slagwerk. Aan het slot van het concert kwam dat allemaal in een wervelend geheel tezamen. Bij de nummers op het programma horen vele bekende namen, onder meer Händel, Verdi, Britten, Il Divo, The Beatles en Dotan.

Video impressie (2 min.)

Muzikale Lentekriebels

In het kader van de Week van de Amateurkunst (WAK) vond er op 4 juni 2016 een gezamenlijk optreden van Veldhovens Mannenkoor, zanggroep Sheliak en Multiple Voice plaats. De koren wisselden elkaar telkens af bij dit zangspektakel in de Rabo-zaal van de muziekschool. Tenslotte werd door de koren gezamenlijk "You raise me up" gezongen.Als afsluiting van het zangspektakel zong het publiek uit volle borst mee met de hit ‘Brabant’ van Guus Meeuwis.

Veldhoven zong mee

Ons eerste concert in 2016 was op zondag 6 maart in Dorpscentrum d’Ouw School in Oerle.  Er was een gevarieerd programma waarbij àlle bezoekers, zowel dames als heren, samen met het koor bekende liedjes uit de periode 1960 – 2014 zongen. Het repertoire voor dit concert was zowel Engelstalig (o.a. Queen, Abba) als Nederlandstalig (o.a. Ramses Shaffy, Marco Borsato, Guus Meeuwis). De teksten werden op een groot scherm worden geprojecteerd zodat iedereen gemakkelijk kon meezingen. Het concert was een poging om de afstand tot het publiek te verkleinen en ook de mensen te bereiken die wel van zingen houden maar niet zo snel naar een koor gaan luisteren. Het geheel stond onder leiding van Nadia Loenders. De pianobegeleiding werd verzorgd door Tannie van Loon.

Foto's (Met dank aan Moniek van den Wildenberg en fam. Snelders)