KERSTGEZANG

Zaterdag 19 december brachten Veldhovens Mannenkoor en popkoor Lanara uit Heeze een benefiet kerstconcert in de Caeciliakerk te Veldhoven.

De 40 zangeressen en zangers van popkoor Lanara, onder leiding van dirigent Philip van Vlerken, verleenden enthousiast en belangeloos hun medewerking aan dit benefietconcert. Hun repertoire varieert van Amy Winehouse en Adèle tot The Beach Boys en Queen, van Elton John en Boudewijn de Groot tot Caro Emerald en John Miles. Een combo begeleidt Popkoor Lanara tijdens alle concerten en optredens. Dit jaar bestaat Lanara 20 jaar.

Na afloop werd een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het goede doel van dit jaar. De opbrengst is dit keer bestemd voor Inloophuis De Eik, het adres ‘voor mensen met kanker en hun naasten in de regio Eindhoven’.

De opbrengst bedroeg € 528,-.

Voor de kerk stond een feestelijke kraam waar Glühwein, chocolademelk en worstenbroodjes werden verkocht.

Lustrumconcert - The Peacemakers

Op 31 oktober 2015 presenteerden wij ons Lustrumconcert. In het voorprogramma zong het mannenkoor nummers van onder meer Biebl, Lauridsen Whitacre en Dotan. Als hoofdprogramma  brachten wij samen met Vrouwen Vocaal Ensemble Sirena, dat voor de gelegenheid versterkt was met een projectkoor, met instrumentale begeleiding van ARSIS Sinfonietta, "The Peacemakers" van Karl Jenkins ten gehore. De solo's werden gezongen door Marjan Vree-Quist en de pianobegeleiding werd verzorgd door Tannie van Loon.

Dit monumentale werk, een van de hoogtepunten uit de historie van ons koor, vond plaats in congrescentrum Koningshof in Veldhoven voor een uitverkochte zaal met ca. 860 toeschouwers.

De collecte voor vluchtelingenwerk leverde meer dan € 800,- op. Waarvoor onze dank!

Een impressie

Op zondag 8 november mochten we de Peacemakers nogmaals met veel plezier herhalen in Heel (L) in een wat andere setting. Daarna namen wij met enige weemoed afscheid van dit mooie werk, een mooie herinnering rijker, op weg naar de volgende uitdaging.

Nieuw drumstel voor Alexanderband na benefietconcert

Op woensdagmiddag 4 februari, tijdens de repetitie van de Alexanderband in de Alexanderschool aan de Blaarthemseweg in Veldhoven, vond een unieke overhandiging plaats. Bestuurslid Paul van Stratum overhandigde namens ons koor de drumsticks van een nieuw drumstel aan de drummer van de Alexanderband, Frank van de Wittenboer.

Foto: Jos Sanders

Ons benefietconcert, Kerstgezang, was mede een succes door het belangeloos optreden van Zanggroep Dirk uit Eindhoven. Ook zij schonken hun gage aan het goede doel van dit concert, een drumstel voor de Alexanderband. Het elektronische drumstel van Zanggroep Dirk gaf de impuls tot de aanschaf van een soortgelijk elektronisch drumstel. Het bestuur van de Alexanderband is blij met het initiatief van Veldhovens Mannenkoor om de band als benefietdoel te kiezen. Ook bedankt het bestuur Zanggroep Dirk voor hun belangeloos optreden en natuurlijk alle gulle gevers bij de collecte na afloop van het kerstconcert.

Nieuwjaarsconcert

Iedereen een gezond, gelukkig en heel muzikaal 2015 toegewenst.

Wij begonnen onze optredens dit jaar op zondag 11 januari met de deelname aan het Nieuwjaarsconcert in Theater De Schalm.