Concert “Rhythm and Life”

Foto: Peter Kramer

Zaterdag 25 oktober bracht Veldhovens Mannenkoor het concert Rhythm and Life op het podium van Theater de Schalm. Door de samenwerking met de slagwerkgroep van L’Union Fraternelle en de solisten Lotte Leemans en Frank Stessens was het mogelijk om vele aspecten van ‘het ritme en het leven’ te belichten, te laten horen en zelfs te laten voelen. Het slotnummer Ameno was een enthousiast totaaloptreden van solozangers, koorzang en slagwerk met bijbehorende lichtregie. Tannie van Loon zorgde voor de pianobegeleiding.

Een impressie

Concert “Oorlog en Vrede”

Foto: Fred Zelders

Op 11 oktober brachten Harmonie L’Union Fraternelle en Veldhovens Mannenkoor een uniek avondvullend programma. . De harmonie, slagwerkgroep en het koor brachten diverse werken ten gehore gerelateerd aan het thema “Oorlog en Vrede”. Dit omdat het 70 jaar geleden was dat in het zuiden de bevrijding werd gevierd.

Het concert werd besloten met een gezamenlijk optreden van orkest en koor in de "Ouverture 1812" van Tsjaikovski.

Herdenking bombardement Zeelst

Op 17 september 2014 traden wij samen met L'Union Fraternelle op in het concert in de Schalm ter gelegenheid van de herdenking van het bombardement op Zeelst, 70 jaar geleden.

Optreden in Genk

Op zaterdag 17 mei trad het Veldhovens Mannenkoor op in het Belgische Genk, als gastkoor op het 34e Meiconcert van het mannenkoor “de Heivinken”. In het Energiegebouw van de C-Mine, de ruim 25 jaar geleden gesloten mijn van Winterslag, brachten er enkele werken die we ook op de finale van het Nationaal Mannenkoren Concours in Zwolle hebben gezongen. Bovendien werden nu alle liederen uit de cyclus “6 Lieder von Gellert” (Beethoven) uitgevoerd.

Impressie

KNZV concours

In de finale van het Nationaal Mannenkoren Concours 2014 op 25 en 26 april in Zwolle heeft het Veldhovens Mannenkoor de eerste prijs gewonnen in de categorie D.
We zongen met veel plezier een afwisselend repertoire waarin soliste Lotte Leemans schitterde in het prachtige nummer "If" en Frans Schockaert ons voortreffelijk begeleidde op de piano.

Klik op het plaatje om "If" te beluisteren op YouTube

We behaalden een totaal aantal punten van 314 hetgeen overeenkomt met een 8,7.

Juryrapport

Om die reden mochten wij ook optreden als onderdeel van een groots Galaconcert in het kader van 3 jubilea: 160 jaar Koninklijk Nederlands Zangersverbond, 200 jaar Koninkrijk en 200 jaar Koninklijke Landmacht. Hier traden onder meer op de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, enkele Overijsselse koren en de prijswinnaars van het Nationaal Mannenkoren Concours, de 4 allerbeste mannenkoren van Nederland (waaronder dus het Veldhovens Mannenkoor). De Gala-avond werd gepresenteerd door Ernst Daniël Smid.

Voor wie er niet bij kon zijn: alle optredens zijn nog te bekijken via het publieksplatform van de provincie Overijssel.

U kunt ook meteen naar de opname van ons koor gaan.

Foto's 1

Foto's 2

Muziek in de Cathrien

Op zaterdag 15 maart om 15:00 uur trad het Veldhovens Mannenkoor op in de Catharinakerk in Eindhoven in het kader van "Muziek in de Cathrien".

Veldhovens Mannenkoor eert vier jubilarissen

Dit jaar vieren vier zangers hun 25-jarig jubileum als lid van het Veldhovens Mannenkoor.
Op 3 januari werden ze gehuldigd.

De jubilarissen (van links naar rechts):

René Van Beek, Paul van Stratum, Simon van der Weij en Frans van den Wildenberg.