Kerst met Ernst Daniël Smid

Op 9 december 2012 trad het Veldhovens Mannenkoor op in de kerstvoorstelling met Ernst Daniël Smid in het Parktheater in Eindhoven. Het publiek genoot zichtbaar van deze heerlijke en sfeervolle theatermiddag in kerstsfeer. Ernst Daniël Smid bracht vele kersthits van de 20e eeuw tot en met nu ten gehore, ondersteund door zijn dochter Coosje, het Orkest van Max Smeets, de Amerikaanse soul & gospel zanger Dennis LeGree en - niet te vergeten - het Nuenens en uw Veldhovens Mannenkoor.

Concert in het klooster te Waalre

Op zaterdag 17 november 2012 brachten we nummers uit het opera-concert opnieuw ten gehore tijdens ons concert in het Klooster te Waarle.

SCALA

Op zaterdag 3 november 2012 om 20:15 uur was het dan eindelijk zover en ging het gordijn open voor ons operaconcert "Scala".
In dit concert bracht het Veldhovens Mannenkoor onder leiding van Nadia Loenders een verscheidenheid van meeslepende koorfragmenten uit diverse opera's van bekende en minder bekende componisten. Gezien de uitverkochte Schalm een repertoire dat veel toerhoorders nog steeds op hoge prijs stellen. Het concert was zeer gevarieerd, met solo's van Caroline Spanjaard, danswerk van balletstudio Valentijn uit Eindhoven en presentatie door toneelvereniging "Meer Vreugde Kern" uit Veldhoven.
Tannie van Loon begeleide het koor op inspirerende wijze aan de piano.
Na afloop waren in de foyer van de Schalm schilderijen te bewonderen, gemaakt door bewoners van de Severinus stichting.

SCALA - de foto's

Cult & Tumult

Op zondag 30 september traden het Veldhovens Mannenkoor op bij Cult & Tumult, hét Veldhovens Culturele Festival. Die zondag, rond een uur of één, werd het hoofdpodium van Cult & Tumult ‘bevolkt’ met zo’n 60 zangers van het Veldhovens Mannenkoor.

Tevens brachten Bouke (Elvis Matters) en het Veldhovens Mannenkoor een ode aan Elvis Presley.

foto's van Moniek Wildenberg
 foto's van Manfred Vasterman
 foto's van Peter Kramer

Dodenherdenking

Als onderdeel van de dodenherdenking verzorgden wij op 4 mei een een herdenkingsconcert in de Caeciliakerk te Veldhoven. Pianobegeleiding Tannie van Loon. De toegang was gratis.

Sing-in

Onder het motto "Samen zingen is genieten" organiseerde het Veldhovens Mannenkoor op zaterdag 24 maart in D’Ouw School te Oerle, een Sing-in, een dag waarop je (gratis en voor niets en zonder enige verplichting) niet alleen kennis kon maken met koorzang, maar ook koorzang in de praktijk kon ervaren....

Optreden met Just-us

Op 18 maart participeerden wij in een gezamelijk concert met Just Us in de Ceciliakerk te Veldhoven.