Concert "Romantica"

Op Zondag 8 november 2009 verzorgden het Kempisch Symfonieorkest Veldhoven en het Veldhovens Mannenkoor een concert met muziek van Johannes Brahms. Het concert vond plaats in de aula van het Sondervick college.

St. Pauluskerk Antwerpen

Op zondag 27 september hebben wij de hoogmis opgeluisterd in de prachtige St.Pauluskerk te Antwerpen. Getuige het applaus en de vele complimenten na afloop is onze bijdrage in zeer goede aarde gevallen. Ook voor ons zangers was de sfeer en de akoustiek van de kerk een bijzonder genoegen.

TRICOLORE: Rudy Giovannini zong met het Veldhovens Mannenkoor

Op dinsdag 15 september om 20.15 uur kregen muziekliefhebbers in theater De Schalm de kans een uitzonderlijke ervaring te beleven. Twee Veldhovense bewonderaars, José en Anton Roestenberg, hadden de Italiaanse zanger, componist en tekstschrijver Rudy Giovannini bereid gevonden op te treden met het Veldhovens Mannenkoor.

Grenzeloos

In de vierde concertproductie van het Veldhovens mannenkoor met de titel GRENZELOOS stonden de thema's "Oorlog en Vrede" en " Vrijheid en onderdrukking" centraal.

In het eerste deel van de avond werden in werken van Mendelssohn, Britten, Barber en Bruckner oorlogs- en vrijheidsliederen ten gehore gebracht. Ook Hebreeuwse muziek was onderdeel van het programma en samen met het Veldhovens Kinderkoor zongen we uit Schindler's List.

Na de pauze gingen we naar de hedendaagse onderdrukking en bevrijding, te beginnen met een gebedslied van kinderen in een oorlog. Ook brachten we een eigen compositie van de dirigente Nadia Loenders met tekst van Jan Damen waarin óók de vrijheid wordt bezongen van mensen die leven in deze welvaartsperiode. De productie eindigde met een vrolijke kwinkslag en een knipoog naar Tarzan.

Het was een geweldige avond, zowel voor het publiek als de artiesten. Dank aan Ad van den Beemt voor de prachtige foto's.

Kijk hier voor de foto's