Volkskerstzang

Op vrijdag 19 december verzorgden het Veldhovens Mannenkoor, het Veldhovens kinderkoor, de kinderen van groep 5 van de "Op Dreef" school, het Jeugdsymfonieorkest "ART4U", het Heldens Koperensemble en Schuiflui 22C in de H. Caeciliakerk te Veldhoven de 6de Volkskerstzang, onder het motto: "Met kerst in beweging".

De Enck Oirschot

Voor een klein maar enthousiast publiek zongen wij op zondag 26 oktober hoogtepunten uit ons Soundscape programma. Het concert onder de titel "Het VMK Op Reis" dat om 16.00 uur begon, bevatte muziek van Beethoven, liederen uit Afrika, Engelse romantiek, hits uit de flower-powertijd, werk van Eric Clapton, Billy Joel en Vaughan Williams, maar ook een eigen compositie. De sologitarist Mustafa Yagizoglu zorgde voor een indrukwekkend intermezzo.

Cult en Tumult

Op zondag 28 september traden wij op bij Cult en Tumult. Samen met met het Kempisch Symfonie Orkest brachten we "Landerkennung" van Grieg ten gehore. Daarna gaven we een bloemlezing uit ons repertoire met nummers als "The Vagabond" en "A blast from the past". Met "I want to sing maakten we de overgang naar het optreden van het kinderkoor.

De Catrien

De muzikale activiteiten in de Catharinakerk worden gecoördineerd door de Stichting Kerkconcerten Eindhoven (SKE) onder de noemer 'Muziek in de Cathrien'.
Onder deze noemer verzorgden wij op 21 juni een optreden in "De Cathrien"

Soundscape

Op zaterdag 26 april en zondag 27 april 2008 voerde het Veldhovens Mannenkoor haar inmiddels derde concertproductie uit in de Schalm te Veldhoven. De titel van deze productie was "Soundscape". Deze productie liet het publiek kennismaken met een scala aan bekende en minder bekende geluiden. Centraal in deze productie stond een persoon die op zoek is naar de zin en nieuwe uitdagingen in het leven en op die zoektocht in aanraking komt met allerlei liederen en geluiden.

Aan de productie werd door verschillende musici medewerking verleend, vooral afkomstig uit de Veldhovense muziekverenigingen.
 De begeleiding aan  de vleugel was in handen van Ine van Gastel. Het geheel stond onder leiding van Nadia Loenders.

Tijdens dit concert werden o.m. werken uitgevoerd van  Vaughan Williams, Beethoven, John Williams, Ames enz.
Nieuw was het optreden voor de pauze van het Veldhovens Kinderkoor, dat in september 2007 opgericht is als onderdeel van het Veldhovens Mannenkoor. Zij zongen enkele nummers alleen en ook enkele met het Mannenkoor.

Nieuw was ook het invoegen van een acteur in de persoon van Jan van Hoof. Deze persoon is op zoek naar de zin en waarden van het leven. Iemand die op het snijpunt is gekomen van zijn achterliggende leven en het leven dat hij nog tegoed heeft.

Nog even nagenieten met de foto's, gemaakt door Ad van den Beemt die de sfeer prachtig vast wist te leggen. En let ook eens op de mooie shirtjes van de kinderen!