"Paris"

Op 28 april was het dan zover: onze tweede grote productie "Paris".

Tegen de achtergrond van de Eifeltoren en een Parijs straatbeeld, met als rode draad liederen over verschillende dieren uit het Carnaval des Animaux van Saint Saëns, werden er onder andere werken uit Les Choristes en Les Misérables, werken van Rameau, Bizet, Offenbach, Gounod ten gehore gebracht en werd de zaal in samenzang bij het geheel betrokken door het zingen van chansons van Edith Piaff en Jacques Brèl.

Kijk hier voor foto's

Burgemeester

In mei 2007 heette het Veldhovens Mannenkoor de nieuwe Burgemeester, Jack Mikkers, welkom vanaf de trappen van de Schalm.

"Cult en Tumult"

Op 23 september gaven wij acte de presence bij Cult en Tumult in de muziekschool.

50 jaar getrouwd

Op 29 september mochten wij het 50-jarig huwelijk van Jan Heijmans en zijn echtgenote opluisteren.
Het was een bijzonder sfeervolle gebeurtenis.

Cantate Barcelona

De Ahrenberger, editie woensdag 31 oktober 2007 opende met een grote kop op de voorpagina:

Van 19 tot en met 22 oktober hebben wij deelgenomen aan het festival
"Cantate Barcelona". Het was schitterend.

Voices and Instruments

Op 11 november 2007 namen wij deel aan "Voices and Instruments" samen met Harmonie Sub Umbra o.l.v. Sef Pijpers. Verder werkten mee de sopraan Anne van Tiburg en Margaret Forrest die de harp bespeelde.

Genderbeemt

Op 16 december traden wij op in de Genderbeemt voor een "koren-kerst".

Groot Kerst Benefietconcert voor Zeelsterkerk

Het Veldhovens Mannenkoor (samen met het kinderkoor) organiseerde op zondag 23 december 2007 een benefietconcert voor de restauratie van de H. Willibrorduskerk in Zeelst. Primeur in dit concert was het optreden van het Veldhovens Kinderkoor, dat onlangs is opgericht als onderdeel van het Veldhovens Mannenkoor. Van ons weet u natuurlijk dat u kwaliteit kunt verwachten, maar ook het kinderkoor stond zijn mannetje (vrouwtje? :-). Het was een mooi concert, opgeluisterd door gedichtjes van de kinderen zang van de kinderen en natuurlijk het mannenkoor.